Skægkræ

Skægkræ,Ctenolepisma logicaudata

Det seneste år er skægkræ (ctenolepisma longicaudata) blevet registeret oftere og oftere i de danske hjem. Skægkræ er slægtning til den velkendte sølvfisk, men er som fuldvoksen større, har lange haletråde og antenner samt en mere tydelig behåring. Der er desuden stor forskel på, hvordan de to arter opfører sig i bygninger.

Bekæmpelse af skægkræ

Skægkræ er lyssky og er derfor nataktive, hvilket er en af grundene til, at man ofte først opdager skægkræene, når problemet har vokset sig stort nok, til at fange ens opmærksomhed. Det er derfor vigtigt, at man griber hurtigt ind, så snart man opdager at man har fået skægkræ. En hurtig opstart af bekæmpelse, kan gøre det nemmere at slippe af med de uønskede kræ.

For en effektiv bekæmpelse af skægkræ er det vigtig, at lokaliserer deres opholdssteder. Det kan man for eksempel gøre med insektfælder, der placeres forskellige steder i boligen for at bestemme hvor problemet er størst. Samtidige kan man sætte ind med enten sprøjtebehandling eller udlægning af ædegift langs gulvpaneler samt revner og sprækker i boligen, da det ofte er netop her, at de små kræ gemmer sig.
Uanset om man behandler med sprøjtegift eller ædegift er grundighed et nøgleord når man har med skægkræ at gøre. De mest effektive midler mod skægkræ er ofte forbeholdt professionelt brug og det kan derfor være en god ide at kontakte en professionel skadedyrsbekæmper, hvis du har fået skægkræ i din bolig.

Ring gerne for en snak om Evt.

behov for behandling –

mobilnummer 50 415 200