Kakerlakker

Der findes over 3000 forskellige arter

Kakerlakken er egentlig et spændende insekt der anses som et skadedyr, (dog ikke skade på bygninger) men der kan overføre sygdomme såsom mave-tarm sygdomme salmonella eller ligende.

Kakerlakker et af de ældste insekter vi har, de har været at finde i mere end 200 millioner år. Og der er over 3000 arter i verden.

I danmark er de mest udbredte arter bla.

Tysk kakerlak (Blattella germanica) er 10-13 millimeter, gulbrun med to karakteristiske længdebånd på brystets rygplade. Det er den mest almindelige indendørs kakerlak i Danmark og findes i øvrigt over hele verden.

Orientalsk kakerlak (Blatta orientalis) er 20-30 millimeter og ensfarvet rødbrun. Den findes over hele verden. I Danmark findes den indendørs.

Sandkakerlak (Capraiellus panzeri) er 5-7 millimeter, brunlig og kendelig på sin ringe størrelse. I Danmark findes den langs Vestkysten i klitter og den bagvedliggende hede.

Skovkakerlak (Ectobius lapponicus) er 6-13 millimeter. Den er brunlig med vinger, der har små brune pletter. Den findes almindeligt i Danmark på heder og i skove.

Behandling er med ædegifte, da sprøjtebehandling er med til evt. spredning i ejendom/bebyggelse.

Ring gerne for en snak om Evt. behov for behandling mobilnummer 50 415 200

Send gerne foto på mobilnummer 50 415 200 hvis du er i tvivl om, hvilket insekt du har.