Edderkopper

Det siges at man altid er 2 meter fra 1 edderkop

Husedderkop

I slægten af Tegenaria – også kaldet husedderkoppen – findes der mange forskellige arter. Husedderkoppen hører til blandt de største edderkopper i Danmark. Den har et lidt blakket ry som en farlig skikkelse, da den undertiden uberettiget bliver sidestillet med tropiske fugleedderkopper. Men selvom husedderkoppen kan virke stor og skræmmende, så er den faktisk ganske ufarlig for mennesker.

Det er muligt at træffe de voksne edderkopper hele året rundt. Men det er ofte om efteråret, at man kan støde på dem, efter de har forladt deres sommerresidens. De vil for det meste søge mod kældre eller lofter, men enkelte kan også forvilde sig ind i beboelsen. Men et tørt hjem udgør ikke det bedste levested for en husedderkop.

Husedderkoppen kan blive op til 7-8 år.


Forebyggelse og bekæmpelse

Eftersom husedderkoppen ikke er til skade, men snarere er til gavn, er der ingen grund til at bekæmpe dem. Nogle mennesker lider dog af en så voldsom angst for edderkopper, at det er umuligt for dem at være i eget hjem, hvis der bor en edderkop under samme tag. Her kan man ty til at bekæmpe dem.

Hvis man ønsker at forebygge mod edderkopper, er kampen nærmest tabt på forhånd. Der findes nemlig ingen metoder, hvormed man kan undgå, at en enkelt edderkop forvilder sig ind i huset i ny og næ. I stedet kan man fange edderkopperne enkeltvis med en serviet eller en støvsuger, når de dukker op i hjemmet. Det er også muligt at fange edderkoppen under et glas og efterfølgende slippe den ud i det fri. Er tanken om besøg af edderkopperne alt for uudholdelig, kan man sætte insekt net i vinduer, døre og foran ventilationskanaler for at forhindre edderkopperne i at komme ind.  Man kan forsøge at tætne revner og sprækker samt fodpaneler rundt omkring i huset. Alle steder, som edderkoppen kan benytte som indgang. Disse områder kan yderligere pudres med et insektpudder eller behandles med et sprøjtemiddel til brug mod krybende og kravlende insekter.